EE compatibility updates:

  • Publisher is EE5 compatible, but it does not currently support the Fluid field.

ExpressionEngine.com licenses:

  • If you purchased an add-on from expressionengine.com, be sure to visit boldminded.com/claim to add the license to your account here on boldminded.com.

Ticket: Trying to add Atom to Bloqs field, getting an error

Status Resolved
Add-on / Version Bloqs 4.4.1
Severity
EE Version 5.4.0

MLohrman

Dec 16, 2020

When setting up a new Bloqs field I’m getting an error..

————————————————-

Invalid Bloq Configuration
An error was encountered. Please review and fix the issues highlighted below. Check your Developer > Logs page for additional details.

—————————————————

When I look at the developer logs I see…

Date logged: 12/15/2020 4:49 PM
Invalid Bloq Configuration: {"new_0":{"col_label":"grid_col_label_required","col_name":"grid_col_name_required"}}

Date logged: 12/15/2020 4:42 PM
Invalid Bloq Configuration: {"new_0":{"col_label":"grid_col_label_required","col_name":"grid_col_name_required"}}

Date logged: 12/15/2020 4:41 PM
Invalid Bloq Configuration: {"new_0":{"col_label":"grid_col_label_required","col_name":"grid_col_name_required"}}

Date logged: 12/15/2020 4:36 PM
Invalid Bloq Configuration: {"new_0":{"col_label":"grid_col_label_required","col_name":"grid_col_name_required"}}

Date logged: 7/28/2020 4:38 PM
Bloqs secret key was invalid. 1 could not save entry #1. Field: 10 Session: Post: 549ee6bdeb3d1155cfa6f833520d5d4f

Date logged: 7/28/2020 10:09 AM
Deprecated function url_title() called in /Users/mlohrman/Sites/meramec/system/user/addons/bloqs/vendor/litzinger/file-field/src/FileField.php on line 81.

Deprecated since 4.0.0. Use ee(‘Format’)->make(‘Text’, $str)->urlSlug() instead.

Date logged: 7/21/2020 9:26 AM
Bloqs secret key was invalid. 1 could not save entry #2. Field: 10 Session: Post: 77a04a466508408f755564013ed28784

#1

BoldMinded (Brian)

Dec 16, 2020

Is this happening on an existing site where you’re updating existing bloqs, or a new site where you’re creating new bloqs for the first time?

#2

BoldMinded (Brian)

Dec 16, 2020

Can you provide more details… maybe even a video of this happening so I can see what you’re seeing?

What type of atoms are you trying to define for the bloq? E.g. what field types?

#3

MLohrman

Dec 16, 2020

It’s a new site, but I’m using site files and DB from my boilerplate site install. I forgot to relink the DB on a different site in development that used the boilerplate files and DB. Tried to clear everything off, so it’s possible there’s some “junk” in the database from that.

#4

BoldMinded (Brian)

Dec 16, 2020

Did you do a Bloqs uninstall, then re-install?

#5

MLohrman

Dec 16, 2020

it’s possible, I can’t remember everything I tried to clean up.

#6

MLohrman

Dec 16, 2020

got a video coming…

#7

BoldMinded (Brian)

Dec 16, 2020

It’s hard to attribute this to an actual bug then in that case… if it wasn’t a clean install then any number of things could have happened. Can you replicate this in a brand new, not boilerplate, install of EE?

#8

MLohrman

Dec 16, 2020

Here’s a video…https://www.dropbox.com/s/nmkpf3w2zyru675/Screen%20Recording%202020-12-16%20at%2010.43.42%20AM.mp4?dl=0

I might have to try from scratch anyway since this is holding me up. I’ll let you know how it goes.

#9

BoldMinded (Brian)

Dec 16, 2020

You clicked the + sign on that first atom to add the 2nd one, but didn’t fill in any of the details of the first atom. Expand the first one and use it to create your first atom instead of clicking the + sign.

#10

MLohrman

Dec 16, 2020

holy crap, I’m an idiot. That worked. Thank you!

Very obvious when I watch the video that I did that, but when I was doing it, I clicked that plus without even thinking.

Login to reply